EEN NATUURLIJK GELEERMIDDEL

Pectine is een geleermiddel dat van nature aanwezig is in fruit. Onze pectines worden gewonnen uit de celwanden van appels en citrusfruit. Het verbetert op natuurlijke wijze de structuur, stabiliteit en smaak van uw product.

Welk type pectine u nodig heeft hangt af van vele factoren, zoals de receptuur, het gehalte aan oplosbare vaste stoffen, de afvultemperatuur, uw productieproces en de kenmerken van het eindproduct.

Onze leverancier Herbstreith & Fox is specialist op het gebied van pectine en marktleider op het gebied van appel pectine. Zij beschikken over uitgebreide productkennis en denken graag mee over wat voor u de beste oplossing is.

Zowel appel als citrus pectine kent specifieke voordelen. Zo laat appel pectine andere fruitsmaken heel goed uitkomen en is citrus pectine veel lichter van kleur.

Onze accountmanagers hebben de technologische kennis om u te adviseren over de meest geschikte variant of een ontwikkeltraject opstarten in samenwerking met Herbstreith & Fox.

Varianten

Herbstreith & Fox heeft veel verschillende pectines ontwikkeld:

  • Classic: hoog, medium en laag veresterd
  • Amid: hoog en laag veresterd
  • Combi (appel-citrus): hoog veresterd
  • Instant: hoog veresterd

Bridge to Better Food

Voordelen van onze pectines:

  • Geeft structuur en stabiliteit (opdrijven)
  • Natuurlijk ingrediënt
  • Neutrale smaak en fijne structuur
  • Laat andere fruitsmaken beter uitkomen

MEER WETEN?

Neem contact met ons op