WALNOOT INGREDIENTEN

Archeologische vondsten wijzen uit dat de walnoot een van de oudste voedingsmiddelen ter wereld is. Oorspronkelijk afkomstig uit het oude Perzië, trad het via de Grieken het oude Middellandse Zeegebied binnen. In de 18e eeuw vonden walnoten hun weg naar de Nieuwe Wereld met Spaanse missionarissen. Tegenwoordig is de VS ’s werelds grootste exporteur van deze noot.
Varianten

  • In de dop
  • Heel
  • Stukjes

Bridge to Better Food

Voordelen van onze walnoot ingrediënten:

Van alle noten hebben walnoten de hoogste concentratie linoleenzuur (ongeveer 7.500 mg / 100 g) – een van de essentiële omega-3-vetzuren die bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte. Hun delicate nootvlees is ook rijk aan antioxiderende tocoferolen en de sporenelementen zink en kalium. Walnoten zijn zeer veelzijdig en aanpasbaar. Of het nu is in cakes of ijs, als zoet, knapperig bros, in hartige dips en pastagerechten, of als een nootachtige salade met een fijne textuur – de walnoot geeft veel gerechten die iets extra’s.

MEER WETEN?

Neem contact met ons op

Terug naar vorige overzicht