HOOGWAARDIGE KWALITEIT

Zonnebloem olie wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie als frituurvet en in sladressing, maar ook om klonteren tegen te gaan, als glansmiddel of voor meer smeuigheid.

Onze partner voor plantaardige oliën is het Duitse familiebedrijf C. Thywissen, een van de grootste producenten in Europa. Zij produceren de twee hoogwaardige zonnebloemolies: de gewone HL met een hoog linolzuur gehalte en de HO met een hoog oliezuur gehalte. Daarnaast produceren zij ook de raapzaadolie en de lijnzaad olie.

De HO heeft duidelijke voordelen ten opzichte van gewone zonnebloemolie:

  • Hoog gehalte van 80 % aan oliezuur (omega-9, C18-1)
  • Hoger stabiliteit
  • Langere frituurtijden
  • Langere houdbaarheid van het eindproduct
  • Minder kans op ranzigheid
  • Neutraler van smaak
  • Het oliezuur kan gunstiger effect hebben op het cholesterol dan linolzuur
  • Vrijwel geen transvetzuren
  • Kan in bepaalde toepassingen palmolie vervangen

Varianten

Wij hebben verschillende soorten zonnebloemolie in het assortiment:

  • Hoog linolzuurhoudend (HL)
  • Hoog oliezuurhoudend (HO)

Bridge to Better Food

Voordelen van onze zonnebloemolie:

  • Lange houdbaarheid
  • Neutraal van smaak
  • Stabiel en bevat geen transvetzuren (HO)
  • Leverbaar in bulk, klein bulk (IBC/CEVA) en cans

MEER WETEN?

Neem contact met ons op