Het bewustzijn van gezondere keuzes in voeding onder consumenten stijgt en daarmee samenhangend de vraag naar veganistische en vegetarische producten. Het gevolg hiervan is de trend binnen fruitgums naar gelatine vrije producten. Door het combineren van pectine en zetmeel in de productie van fruitgums, ontstaan ‘innovatieve’ texturen die de voordelen van beide hydrocolloïden benadrukken, zoals: verminderde plakkerigheid, goede smaakbeleving (veroorzaakt door de pectine) en een Chewy textuur (afkomstig van het zetmeel).

Daarnaast zijn er technische en proces gerelateerde voordelen, die leiden tot reductie in opslag- en energiekosten en in een hogere output.

Gedurende de shelflife hebben de fruitgums met Pectine een stabielere textuur dan alternatieven met alleen zetmeel, dit komt omdat de gummies minder snel uitdrogen. Dit wordt geïllustreerd in onderstaande grafiek.  Fig. 1: Effect van pectine gehalte, zetmeel gehalte en opslagtijd op de stevigheid van het product

Wilt u meer weten over bovenstaande oplossingen?

 

Neem contact met ons op