De vraag naar clean label oplossingen is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid. Veel bedrijven zijn om deze reden bestaande recepten aan het herformuleren. Het vinden van goede clean label alternatieven is niet altijd gemakkelijk. Wanneer deze zijn gevonden, werken ze soms anders dan het huidige ingrediënt. Op gebied van textuur is de uitdaging vaak om kwaliteit te realiseren op textuur en stabilisatie over een lange tijd.

Contined werkt al vele jaren samen met betrouwbare partners voor clean label oplossingen op het gebied van textuur en stabilisatie. Deze oplossingen zijn allemaal gebaseerd op fruit en afkomstig van citrus en appel.

Herbacel® AQ® Plus Citrus en Appel

Herbacel® AQ® Plus Citrus is een zeer hoge functionele vezel die water bindt in de verhouding van: 25 gr. water/gr. vezel. Afhankelijk van de energie (shear) die in het productieproces wordt gebruikt, kan de verhouding toenemen tot: 45 gr. water/gr. vezel. Met deze hoge waterbinding is het een echte kampioen in de markt voor clean label textuur en stabiliteitsoplossingen. Dit maakt de Herbacel® AQ® Plus Citrus zeer nuttig voor de vervanging van o.a. zetmeel, guar gom, xantaan gom en carrageen, om viscositeit te creëren en om het product te stabiliseren gedurende de houdbaarheid door het vrijgekomen water weer te binden.

Herbacel® AQ® Plus Apple is de nieuwste ontwikkelde, functionele vezel. Het bindt water in de verhouding van 23,5 gr. water/gr. vezel. Doordat de AQ Plus Apple ook bij koude temperaturen hoge opzwel capaciteit heeft, geeft het een mooie pulpy textuur die perfect kan worden gebruikt voor: soepen, sauzen en fruitpreparaten. Het goede aan Herbacel® AQ® Plus Apple is dat er geen negatieve invloed is van pH, zout en suiker op de waterbindende capaciteit van deze unieke vezel. Het maakt niet uit in welke stap van de productie Herbacel® AQ® Plus wordt toegevoegd en is daarom een zeer makkelijk te gebruiken ingrediënt.

Wilt u meer weten over onze Herbacel® AQ® Plus? Lees verder op onze pagina over voedingsvezels.

Pectine

Het ingrediënt pectine is een label vriendelijke hydrocolloïd en beroemd vanwege zijn geleer eigenschappen. Tegenwoordig wordt pectine niet alleen meer gebruikt voor lage pH producten zoals (jam, drink yoghurt, glaces, fruit dranken enz.) maar ook voor hogere pH toepassingen zoals (karamel/chocolade vullingen, drop, proteïne dranken etc.). Dit maakt pectine geschikt voor veel meer toepassing waarbij gelering nodig is.

Met beide technische oplossingen (vezels en pectine) is het belangrijk om de juiste ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe recepten te krijgen. Met een sterk team van technische verkopers kan Contined u ondersteunen om het ontwikkelingsproces te verkorten met een hogere kans op succes.

Wilt u meer weten over onze pectine? Lees verder op onze pagina over pectine.

Wij staan klaar u te helpen!

 

Neem contact met ons op