Clean-label is een gemakkelijk te begrijpen label dat alle consumenten in staat stelt om te begrijpen wat ze eten. Deze trend is in 2016 groot geworden en is nog steeds in volle gang. Door voortdurend groeiend bewustzijn voor gezonder voedsel, natuurlijke ingrediënten en een transparante voedselketen, blijven clean labels belangrijk voor de komende jaren. 

CONTINED ALS PARTNER VOOR CLEAN LABEL OPLOSSINGEN

Wij van Contined positioneren onszelf in de markt als leverancier van ingrediënten en kennis. Ons doel is om met onze kennis van de markt, trends en onze ingrediënten, partnerschappen aan te gaan waar wij producenten helpen met problemen in de receptuur, nieuwe applicaties ontwikkelen, voorlopen op trends in de markt en gezondere eindproducten op de markt brengen.   

CLEAN LABEL OPLOSSINGEN   

Hieronder vind u een aantal van onze meest interessante clean label oplossingen. Bent u geïnteresseerd in het testen van een van deze oplossingen of heeft u een ander ingredient die u uit de receptuur zou willen schrijven, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kijken er naar uit om u te helpen!

Vervang E150 met appel extract

Op zoek voor een natuurlijke bruin kleuring vanuit fruit? Herbarom® is een appel extract met een hoog gehalte polyfenolen die natuurlijk aanwezig zijn in appels, dit zorgt voor een intens bruine kleur. Op de foto van de waterijsjes is goed te zien voor welke kleuren u Herbarom® kunt gebruiken. Ons appel extract is gestandaardiseerd op een constante kleur intensiteit. Daarnaast is Herbarom® ook nog hitte, ph en licht stabiel. Meer info kunt u vinden op onze pagina over Herbarom®. 

Fruitvezels for clean label textuur

Op zoek naar vervanging van Xanthaangom, Carrageen, en andere E-nummer additieven voor textuurvorming? Dan kunnen onze Fruit vezels de perfecte oplossing zijn. Wij kunnen hoog functionele fruit vezels aanbieden vanuit: citroen/limoen schillen en appel trester. Deze functionele vezels kunnen worden gedeclareerd als: Citrusvezel en Appelvezel en zijn perfecte oplossing voor toepassingen zoals: saus, vlees, ijs, dranken, fruit preparaten, zoetwaren en bakkerij.

Fruit en groente declaratie

Recente introducties in NPD omvatten natuurlijke ingrediënten en declaraties, meestal in combinatie met ingrediënten op basis van fruit of groenten. Kristalsuiker vervangen door een fruitpoeder zoals appel of druif? Streven naar veganistische eiwitverrijking met plantaardige poeders? Wilt u het “Gezondheidsimago” van uw producten verbeteren? Dit zijn allemaal voorbeelden van het brede scala aan toepassingen waar ingrediënten op basis van fruit of groenten perfect in kunnen worden gebruikt.

Onze fruitpoeders hebben een verhouding waarbij 1 kg poeder gelijk staat aan 5 – 7 kg vers fruit of puree. Kleine doseringen kunnen al helpen om uw fruitdeclaratie te verhogen en de natuurlijke frisse smaak van fruit in uw toepassing te verbeteren. Lange houdbaarheid, fruitgehalte en allergeen vrij zijn sleutelwoorden om in gedachten te houden bij nieuwe ontwikkelingen of herformuleringen. Bent u geïnteresseerd in ons productassortiment? Klik hier om in contact te komen met onze specialisten!

Vervang ascorbinezuur door acerola of citroen

Op zoek naar een clean label oplossing om ascorbinezuur uit de receptuur te halen? Door de hoge vitamine C gehaltes van acerola en citroen bestaat de  mogelijkheid deze in te zetten om ascorbinezuur te vervangen. Wij kunnen u van beide producten concentraten leveren die gemakkelijk toegepast kunnen worden om ascorbinezuur te vervangen. Meer weten? neem contact met ons op.

MEER WETEN?

Neem contact met ons op