Consumenten nemen langzaam afstand van de traditionele, veilige smaakprofielen en duiken in wereldwijde smaken, spannende combinaties en interessante nieuwe texturen. Fruit, groenten maar ook botanische ingrediënten worden steeds populairder. Dit gebeurt in de hele voedingsindustrie, maar de categorie ‘Indulgence’ is zeker een sterk ontwikkelende categorie!

 

Travel the World

Kruiden, specerijen en botanicals worden door de geschiedenis heen al verhandeld, indertijd voornamelijk beschikbaar voor de elite. Technologische ontwikkelingen en wereldwijde communicatie hebben de wereld dichter bij elkaar gebracht, wat resulteert in directe toegang tot smaken, producten en concepten uit de hele wereld. Chocolade is een perfect startpunt om te combineren met botanicals zoals saffraan, kaneel, maar ook bloemen zoals wild viooltjes en korenbloemen. In de komende jaren zullen Italiaanse kruiden en smaken vaker voorkomen, naast de Indiase keuken en Chinese smaken.

Berry goes Nuts

Fruitsmaken blijven de smaaktrends domineren, vooral voor lente- en zomerproducten. Gezondheids- en welzijnstrends worden steeds belangrijker, waarbij de combinatie bessen en noten een belangrijke rol spelen, ook in de zoetwaren categorie. Deze ingrediënten maken de chocoladetoepassingen zeer aantrekkelijk en deelbaar op digitale platforms. “Uit met het oude, in met het nieuwe”, hierin worden de traditionele aardbeien, frambozen of amandelen vergezeld door bosbessen, pistachenoten of pecannoten.

Mediterranean goes East

Waar mediterrane smaken over het algemeen al enkele jaren bestaan, is een verschuiving merkbaar naar meer “oosterse” smaken. Het verzamelen van wat eetbaar is, het gebruiken om gerechten of dranken op een innovatieve manier te interpreteren, is wat consumenten enthousiast maken. Door smaken en botanicals te mengen, kunt u waarde en interesse aan een product toevoegen. Het helpt ook om de aandacht te vestigen op nieuwe, verborgen smaken, door ze te mengen met huidige en populaire smaken. Binnen de categorie verwennerij willen consumenten graag nieuwe smaakcombinaties uitproberen. Nieuwe smaken en kleurstoffen ontstaan ​​in mediterrane smaken gemengd met smaken en botanicals uit het oosten. Binnen chocolade worden traditionele mediterrane smaken zoals tomaat, groene olijven en sinaasappel uniek gecombineerd met bergamot, citroengras en rozenblaadjes.

Bekijk de smaakcombinaties en trends die aan elkaar zijn gekoppeld. Klik op de afbeeldingen links om te vergroten en laat je inspireren!

MEER INFORMATIE?

Neem contact met ons op