Drogen is de meest voorkomende methode voor het conserveren van fruit en andere gevoelige producten om bederf en kwaliteitsverlies te voorkomen.

De Europese appelproductie kende een jaar met dalende volumes uit de boomgaarden (- 20%) *. De Italiaanse appeloogst was relatief goed (<-5%) in vergelijking met de rest van Europa, maar fruit van hoge kwaliteit voor verwerking is moeilijker te verkrijgen. Gezien deze marktomstandigheden blijven de prijsniveaus concurrerend in vergelijking met andere EU-oorsprong, met name voor biologische kwaliteit. (bronhttp://www.wapa-association.org/docs/2019/European_summary_reduced.pdf)

 

 

Onze appelproducten zijn voornamelijk afkomstig uit de Noord-Italiaanse regio’s en van de cultivar Morgenduft. Letterlijk vertaald betekent dit ‘ochtendgeur’. De frisse, zoete en knapperige smaak lijkt op de frisse ochtenddauw op een mooie dag.

Het knapperige witte vruchtvlees en de voedingsstoffen van de appel blijven goed behouden tijdens het zachte droogproces bij temperaturen onder 75 ° C . Door de vers gesneden en geschilde appels in vitamine C rijk water te wassen voordat ze worden gedroogd. Dit elimineert de noodzaak om sulfiet te gebruiken en maakt onze appelproducten ook allergeenvrij!

De natuurlijke, allergeenvrije appelproducten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten en vormen, met of zonder schil en natuurlijk ook biologisch!

Voorbeelden van maten die we kunnen aanbieden:

  • Met en zonder schil en zonder sulfiet: blokjes van 3 mm, 6 mm en 10 mm
  • Ringen, partjes, strips met en zonder schil
  • Wals gedroogde appelpuree (poeder)

MEER WETEN?

Neem contact met ons op