De grote trend in veel voedseltoepassingen, maar ook voor fruitspreads is suikerreductie.Deze trend wordt gedreven door meer bewustzijn van de consument over het gezondheidseffect van suiker en gebaseerd op de laatste richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie die wijst op een suiker inname van maximaal 10%  van de dagelijkse calorie inname.

De afgelopen jaren is er een sterke ontwikkeling geweest in de richting van 40 °Brix fruitspreads, terwijl de ontwikkeling vandaag de dag al naar 30 °Brix gaat.

De vermindering van suikers in fruitspreads heeft verschillende negatieve effecten op het eindproduct, waaronder een vermindering van de zoetheid, een vermindering van het mondgevoel,  het risico van syneresis en toevoeging van calcium op het etiket om een stevigere textuur te verkrijgen.

Met drie nieuwe ontwikkelde en zeer innovatieve pectines is het mogelijk om het bereik tussen 30-50 °Brix te realiseren:

  • Pectin Classic CF 713 (40-50 °Brix, geen extra calcium nodig)
  • Pectin Classic CF 714 (35-45 °Brix, geen extra calcium nodig)
  • Pectin Classic CF 715 (30-40 °Brix, geen extra calcium nodig)

Het unieke van deze pectines is niet alleen dat er geen calcium nodig is, maar dat er daarnaast een laag risico op syneresis is, een stevige gelsterkte, een vol mondgevoel en een versterkte fruitsmaak.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op