Herbacel® AQ® Plus Apple is een innovatieve, functionele appelvezel van onze partner Herbafood. Het heeft een zeer hoge waterbindende capaciteit (23,5 g/g) en is gemakkelijk in gebruik.

Deze appelvezel heeft uitstekende koud-zwellende eigenschappen en ondervindt geen negatieve invloed van zuur, suiker, zout en andere mineralen waardoor deze vezel op ieder moment in het proces kan worden toegevoegd. Daarnaast is Herbacel® AQ® Plus Apple zowel hitte- als vriesstabiel.

Een ander groot voordeel van deze unieke appelvezel is dat het de smaak niet maskeert waardoor het smaakprofiel beter tot haar recht komt. Herbacel® AQ® Plus Apple is een natuurlijke oplossing voor o.a. het verminderen van koolhydraten, zout en vet of het vervangen van verdikkingsmiddelen en stabilisatoren. De belangrijkste voordelen van deze innovatieve appelvezel zijn:

Optimalisatie van textuur

  • Nauwkeurige aanpassing van de viscositeit
  • Korte, pulpachtige textuur
  • Verbeterde consistentie

Herformulering: Producten met verlaagd suiker- en zoutgehalte

  • Verhoogde smaakbeleving
  • Verbeterd mondgevoel
  • Verbeterde stabiliteit en verminderde synerese

Toepassingen voor Herbacel® AQ® Plus Apple zijn:

  • Soepen en sauzen
  • Vlees en (veganistische) alternatieven voor vlees
  • Fruitbereidingen en -vullingen
  • Instant poeders en -producten
  • Brood, gebak en banketproducten

Contined helpt u graag bij de implementatie van Herbacel® AQ® Plus Apple in uw recept. Klik hier voor meer informatie over onze (functionele) fruitvezels en hier voor onze partner Herbafood.

MEER INFORMATIE?

Neem contact met ons op