De originele variëteit van Californische pruim werd in de 19e eeuw in Californië geïmporteerd door Louis Pellier uit zijn thuisland Frankrijk. De planten hadden ideale omstandigheden in de vruchtbare valleien onder de Californische zon. Een derde van de wereldwijde pruimproductie komt nu uit Californië, waar onze partner Sunsweet is gevestigd. Deze corporatie van meer dan 300 boeren is ‘s werelds meest populaire pruimenmerk.

Pruimen die worden verwerkt tot pruimen behoren tot de weinige vruchten die vóór de oogst op de boom rijpen. In de late zomer heeft de vrucht perfecte stevigheid en suikergehalte bereikt – en dit is wanneer de pruimen worden geoogst van de boom. De vruchten verliezen veel van hun watergehalte tijdens het daaropvolgende droogproces.

Of het nu wordt gebruikt als een poeder, als stukjes, in blokjes gesneden, gepureerd of als concentraat – pruimen bevatten een unieke combinatie van voedingsstoffen die ze naast hun smaak erg interessant maken. Pruimen bevatten bijvoorbeeld een hoog gehalte aan sorbitol en vezels en zijn rijk aan antioxidanten, vitamine A, koper en kalium. Pruimen zijn van nature zoet maar bevatten weinig suiker en kunnen extra voordelen aan uw producten bieden. Benieuwd naar onze pruimen specialiteiten? Klik hier voor de brochure.

Sauzen, marinades en vlees (analogen)

 

  • Verhoging van het smaakprofiel waardoor zout- en/of suikerreductie mogelijk is
  • Intensivering van de smaak van kruiden en specerijen en maskering van off-flavors
  • Verbetering van de yield
  • Verlaging van de pH
  • Behouden of verbeteren van de viscositeit
  • Verbetering van de hechting van kruiden aan eiwitten

Bakkerij

 

  • Binding van vocht voor en tijdens het bakken, waardoor het product langer vers blijft
  • Aantrekkelijke kleur
  • Natuurlijke zoetheid

Snacking

 

  • Veelzijdig snackingrediënt
  • Zachte textuur en licht gekarameliseerde, fruitige smaak
  • Smaakverbetering van snackmix

We helpen u graag met vragen en helpen u graag bij de implementatie van dit ingrediënt in uw recepturen.

Neem contact met ons op