De vleesvervangende producten zijn razend populair. Sinds 2017 is het aantal verkochte vleesvervangers in de supermarkt in Nederland met 51 procent toegenomen. In de afgelopen 52 weken werd in Nederland 2,6 miljard euro uitgegeven aan vleesproducten en – vervangers, waarvan 123 miljoen euro aan vleesvervanger. Bij AH steeg het aantal groenteburgers, vegaworsten, sojaschnitzels en andere vegetarische opties sinds 2016 met 33 procent tot 100 verschillende producten. Jumbo heeft inmiddels bijna 200 vleesvervangers in de schappen. (Bron: NOS, Vleesvervangers bezig met snelle opmars) 

Het ontwikkelen van een vleesvervanger brengt vele uitdagingen met zich mee. Contined biedt een breed assortiment aan ingrediënten voor onder andere het verbeteren van de kleur, smaak en textuur van vleesvervangers. Wij bieden advies op maat en helpen mee aan het hele ontwikkelproces. Hieronder een greep uit ons assortiment met vele successen in de vleesvervangende industrie:

Oplossing voor kleur: Herbarom

Wanneer u de smaak en kleur naar voren wilt brengen zonder het gebruik van geïsoleerde kleurstoffen, is Herbarom altijd de eerste keuze. Herbarom, van onze langetermijnpartner Herbafood, versterkt het ‘bloedige’ uiterlijk en verbetert hun kleur. Omdat Herbarom is gemaakt van appelextract, heeft het een vriendelijke labelling en is uitermate geschikt voor clean label. Voor meer informatie over Herbarom kunt u de brochure lezen of direct contact met ons opnemen.

Oplossing voor smaak: ButterBuds

ButterBuds heeft een nieuw veganistisch assortiment ontwikkeld. Dit is een lijn van geconcentreerde aroma’s die geen zuivelbestanddelen bevatten maar wel de rijke en romige smaak van echte boter en room bieden. Met behulp van het enzymmodificatieproces van ButterBuds en een unieke combinatie van grondstoffen, biedt dit assortiment producten een verscheidenheid aan smaakprofielen. Naast het bieden van de rijke en romige smaak, wordt dit productassortiment ook veel gebruikt om off-taste (bijv. Plantaardige eiwitten) te maskeren, het smaakprofiel te balanceren en te harmoniseren, het mondgevoel van producten te verbeteren en de smaak langer in de mond te houden. Het unieke punt van ButterBuds is dat het, naast het geven van een (zuivel) topnoot, ook de basis- en midnoten van producten verhoogt.

Oplossing voor textuur: Herbacel AQ Plus

Onze langetermijnpartner Herbafood heeft verschillende zeer functionele vezels op de markt. Naast hun begeerde Herbacel AQ Plus Citrus , hebben ze hun nieuwste innovatie gelanceerd: Herbacel AQ Plus Apple. Deze multifunctionele vezels hebben een zeer hoog waterbindend vermogen (resp. 23,5 g / g en 25,0 g / g voor appel en citrus) en zijn bij uitstek geschikt voor het textureren van een breed scala aan producten. Deze vezels verbeteren de binding en sappigheid en verbeteren daarnaast de verwerkingseigenschappen en kneedbaarheid. Deze vezels zijn gemakkelijk te gebruiken, zijn sensorisch neutraal en worden niet beïnvloed door verhitting of bevriezing.

We zijn u graag van dienst en helpen u uitdagingen aan te gaan bij het ontwikkelen van vleesvervangers.

MEER WETEN?

Neem contact met ons op